Over ons

Droom groot, begin klein, maar vooral… BEGIN! Onder dit motto startte een aantal jaren geleden de droom van wedstrijddansers Cédric Delsard en Cathy Engels. De droom om mensen aan te steken met het dansvirus. Vooral ballroomdansen en latindansen krijgen volgens hen veel te weinig aandacht. Omdat de droom te groot was om alleen te verwezenlijken, riepen ze de hulp in van Nico Schepers en Vicky Van Theemsche en met gebundelde krachten startten ze uiteindelijk Ballroom Blitz VZW. Een vereniging die zich inzet om het dansvirus wijd en zijd te verspreiden.

Ballroom Blitz doet alles wat nodig is om zo veel mogelijk mensen te besmetten met het dansvirus. We organiseren danslessen, workshops en oefengelegenheden. Ons aanbod is divers, als dansschool doen wij alles wat nodig is om dansen in de schijnwerpers te zetten.

Ballroom Blitz laat zich omringen door profs om een volledige service te bieden aan diegene die wedstrijden (willen) dansen. Make-up, kapsels, kledij,… zij kunnen je helpen!

Lees ook het huishoudelijk reglement
En de Algemene Verordening Gegevensbescherming


Bestuur:


Lesgevers:
Cédric Delsard

Cédric is 24 jaar en begon te dansen op 13 jarige leeftijd. Na een kort tijd van cursussen juniors ballroom en latin werd hij gevraagd om te dansen in een wedstrijd ballroom-formatie team “dsc dance connection” waarmee hij een 2e plaats behaalde op het WK in Disneyland Resort Paris en een 1e plaats op het EK in Tsjechië en tevens 3 keer Belgisch kampioen werd. Weldra meteen erna begon hij te dansen in de masterclass ballroom klasse, tevens de hoogste amateur klasse in België waarin hij 10jaar onafgebroken danste. Zijn hoogste plaats was hier een 3e plaats op het Belgisch kampioenschap in 2017 en een 5e plaats op het EK in Tsjechië in 2017.  In 2018 besloten zijn danspartner Cathy en hij om een dansschool op te starten, wat dus “BallroomBlitz” werd, en dit om zelf koppels te trainen voor wedstrijden en met succes zo blijkt. Daarnaast behaalde hij recentelijk ook zijn bachelor in ballroom Dancing en blijft hij zich voortdurend bijscholen om de cursisten van een zo goed mogelijke kwaliteit te voorzien.
Cathy Engels

In 1996, op haar 18de verjaardag, ging Cathy stappen met een paar vrienden. Ze liepen Café Local binnen in Antwerpen en daar was toevallig de allereerste Salsa avond. Onmiddellijk was ze gebeten door de microbe en heeft 12 jaar non stop salsa en bachata gedanst, lessen gevolgd, nationale en internationale congressen meegepikt en demonstraties gedanst. Zowel de Cubaanse salsa als LA-style kwamen aan bod.
 
Na een pauze van 8 jaar schreef ze haar in voor de cursus Ballroom & Latin voor singles aangezien haar levenspartner absoluut geen danser was.
Minder dan 6 maanden later werd ze gevraagd om mee te dansen in een wedstrijdteam formatie Ballroom waarmee ze 2 jaar op rij Belgisch Kampioen is geworden en 1 keer Europees kampioen in Liberec (Tsjechië).
Ook individueel begon ze, samen met haar danspartner Cédric, wedstrijden te dansen in de hoogste amateurklasse, Masterclass.
Daar stegen Cédric en Cathy wedstrijd na wedstrijd in de ranking.
 
Twee jaar geleden startte Cédric en Cathy Ballroom Blitz op, waardoor hun wedstrijdcarrière op de achtergrond kwam te staan. Nu geven ze met heel veel plezier en humor hun kunnen door aan de cursisten en hopen dat deze even hard gebeten worden door de dansmicrobe!
Nick (Nico) Hendrickx

Met zijn immer goedlachse verschijning is Nick één van onze allround dansdocenten.
Hij is iemand die als geen ander zijn passie voor dans weet over te brengen op onze cursisten. Dit met de nodige spontaniteit en openheid, verwacht jullie dus niet aan een saaie les.
 
Meer dan 20 jaar is hij actief in de dans- en sportwereld, waarin hij buiten social dancing zijn strepen heeft verzilverd op de wedstrijdvloer. Zowel nationaal als internationaal kom je hem met zijn vrouw en danspartner Wendy wel ergens tegen.
Zijn opgedane danservaring bij o.a. Davy Brocatus deelt hij graag op een laagdrempelige manier. Wil je toch graag dat net ietsjes meer aanleren, dan leert hij dit graag aan tijdens onze gevorderden lessen of tijdens privé lessen.
 
Wil je graag meer weten over deze actieve spring in’t veld? Schrijf je dans alvast in, in één of meerdere van zijn lessen.
Sofie Hendrix

Sofie is 21 jaar en begon te dansen op 5-jarige leeftijd. Vanaf 12-jarige leeftijd nam ze deel aan wedstrijden in verschillende stijlen. Zes jaar geleden kwam daar latin bij. Al snel kreeg ze een grote passie voor de Latijns-Amerikaanse dansen. In deze stijl danste ze nationale en internationale wedstrijden, zowel in een team als met haar danspartner. Sinds 2 jaar verzorgt ze met veel plezier en passie de lessen latin solo. Naast het dansen studeert ze pedagogische wetenschappen aan de KU Leuven.
Mariska Van Gyseghem

Mariska is 31 jaar en begon met haar eerste danspasjes op haar 5de. Ze volgde ballet en jazz ballet lessen tot haar 18de toen ze ging studeren.

Nadien hervatte ze op haar 22ste  de wekelijkse balletlessen en begon daarnaast een nieuw dansavontuur bij, IDTA gediplomeerde, Alexandra Van Landschoot die haar de wereld van Latin & Ballroom leerde kennen. 6 jaar lang nam ze verscheidene uren per week lessen in allerlei stijlen zoals o.a Argentijnse Tango, Swing, Salsa, Lindy Hop en alle dansstijlen binnen Latin & Ballroom. Ze was helemaal gebeten door die nieuwe microbe en niet weg te slaan van de dansvloer.

Daarnaast leerde ze aan de zijde van Alexandra de allerkleinsten hun eerste dansstapjes te zetten. Op diezelfde dansschool maakte ze ook deel uit van het Swing showteam die op verscheidene events een Swing, Jive & Lindy Hop performance neerzette.

In 2015 kreeg ze de kans om een 4 tal jaar het showballet te verzorgen en mee te dansen bij verscheidene theaterstukken en shows van Theater Scala in Gent, wat ze met veel plezier en enthousiasme deed.

Tot slot is ze sinds september 2019 assistent docent bij Ballroom Blitz en hoopt ze jullie allen de vreugde en microbe van het dansen mee te geven ?

Tot in de les!