Over ons

Droom groot, begin klein, maar vooral… BEGIN! Onder dit motto startte een aantal jaren geleden de droom van wedstrijddansers Cédric Delsard en Cathy Engels. De droom om mensen aan te steken met het dansvirus. Vooral ballroomdansen en latindansen krijgen volgens hen veel te weinig aandacht. Omdat de droom te groot was om alleen te verwezenlijken, riepen ze de hulp in van Nico Schepers en Vicky Van Theemsche en met gebundelde krachten startten ze uiteindelijk Ballroom Blitz VZW. Een vereniging die zich inzet om het dansvirus wijd en zijd te verspreiden.

Ballroom Blitz doet alles wat nodig is om zo veel mogelijk mensen te besmetten met het dansvirus. We organiseren danslessen, workshops en oefengelegenheden. Ons aanbod is divers, als dansschool doen wij alles wat nodig is om dansen in de schijnwerpers te zetten.

Wat Ballroom Blitz Academy uniek maakt in de regio zijn de “junior lessenreeksen”, speciaal voor jongeren tussen 8 en 16 jaar. Zij krijgen de kans om op een speelse manier het Ballroom en Latin dansen te ontdekken. Ze hoeven niet eens onmiddellijk een ‘vaste partner’ te hebben.
Ook in het Latin Solo-segment is er een specifieke junior cursus.

Ballroom Blitz laat zich omringen door profs om een volledige service te bieden aan diegene die wedstrijden (willen) dansen. Make-up, kapsels, kledij,… zij kunnen je helpen!


Bestuur: